Ik liep al heel lang rond met het idee om een shoot te doen met een thema gebaseerd op de film Flashdance. Toen ik in oktober op bezoek ging bij vriend en collega Ron Eskens om zijn nieuwe studio te bekijken, liet hij me zijn “opslagruimte” zien en ik was meteen verkocht. Daar wilde ik die shoot doen!

Ron vond het prima en het perfecte model wist ik ook meteen: Merel! Ik kende haar al langer en toen ik haar vroeg of ze interesse had in deze shoot, was ze meteen enthousiast. De afspraak werd op zeer korte termijn gemaakt, we zijn gaan shooten en onderstaande foto’s zijn het resultaat. Merel had de perfecte outfit meegenomen en haar dans-moves stonden garant voor gave shots. Kortom: Merel killed it!

De analoge foto’s die bij deze serie zijn gemaakt, vind je terug aan het eind van de gallery.

Wil je een shoot boeken?

Wil je een shoot boeken?

Ik had nog nooit een professionele shoot gedaan en ik wist echt niet wat ik er van moest verwachten, maar het was ontzettend leuk. Er was een prettige sfeer en alles ging eigenlijk vanzelf. En de resultaten mogen er wezen! Ik ben er ontzettend blij mee. Ik had niet verwacht dat de foto’s zo mooi zouden zijn.

~ Merel

Fuji X-Pro2

Bij deze shoot is de Fuji X-Pro2 gebruikt. Dit is één van de twee topmodellen in de Fujifilm X serie camera's. Met de looks en de kleine maten van een vintage meetzoeker camera, maar met de techniek van een ultramoderne digitale camera is deze camera perfect voor portretshoots.

Hasselblad 501C

Bij deze shoot zijn analoge foto's gemaakt met de Hasselblad 501C. Dit is een analoge middenformaat spiegelreflex camera, die tot 1997 werd geproduceerd. Hasselblad staat bij kenners bekend als de Rolls Royce onder de camera's, vooral door de bouwkwaliteit en de werkelijk schitterende lenzen die er voor het systeem zijn gemaakt.