Ik had al eens eerder met Lonneke geshoot, maar wilde graag nog een keer met haar op pad. En net als de vorige keer had ik ook deze keer weer zowel een analoge als een digitale camera bij me: de Fuji X-Pro2 en de Pentax 67. Op een mooie zomeravond zijn we in Den Bosch gaan shooten op verschillende lokaties. Zie hier het resultaat, wat dus een mix van digitale en analoge beelden is geworden.

Wil je een shoot boeken?

Wil je een shoot boeken?

Naast mijn dansopleiding vind ik het ook heel leuk om voor de camera te staan. In de zomer van 2015 had ik mijn eerste fotoshoot met Peter. In 2016 heb ik mijn tweede fotoshoot bij hem gedaan en dat leverde weer mooie plaatjes op. Peter is professioneel en fijn om mee samen te werken en luistert ook naar wat jij zelf wilt. Hij weet goed hoe hij het perfecte plaatje moet schieten.

~ Lonneke

Fuji X-Pro2

Bij deze shoot is de Fuji X-Pro2 gebruikt. Dit is één van de twee topmodellen in de Fujifilm X serie camera's. Met de looks en de kleine maten van een vintage meetzoeker camera, maar met de techniek van een ultramoderne digitale camera is deze camera perfect voor portretshoots.

Pentax 67

Bij deze shoot zijn analoge foto's gemaakt met de Pentax 67. Dit is een middenformaat analoge camera die een stuk groter is dan normale kleinbeeld camera's en dus ook grotere negatieven produceert. Hierdoor is meer detail te zien en kan de achtergrond nog mooier onscherp gemaakt worden, waardoor het onderwerp er meer uitspringt. Geweldig voor sfeervolle portretten dus!